Ενοτητες

Page

Οι ενότητες αυτές είναι οι βασικές γραμμές του προγράμματος. Περιγράφουν θεματικές δράσεων και παρουσιάσεων και περιλαμβάνουν μουσική, περφόρμανς, εικαστικά, εγκαταστάσεις, αφήγηση, στοχασμό, προβολές, ποίηση, θέατρο, χορό κτλ.

REPARK
Δράσεις, εργαστήρια, αφηγήσεις, εγκαταστάσεις για το ίδιο το πάρκο. Παιγνιώδεις, θεωρητικές, ακτιβιστικές και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις γι’ αυτό ή για κάθε άλλο πάρκο στην πόλη.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Η κριτική ως καθημερινή πρακτική. Η κριτική ως άμεση απάντηση στο εδώ και τώρα της Αθήνας. Η κατηγορία αυτή επιχειρεί να παρέμβει στην επικαιρότητα της πόλης και να συνδέσει θεωρητικά εργαλεία με συγκεκριμένα επίκαιρα παραδείγματα. Οι τοποθετήσεις έχουν αυστηρά σύντομη διάρκεια (8 λεπτά). Στη συνέχεια οι τοποθετήσεις αυτές καταγράφονται και ανεβαίνουν στο διαδίκτυο καθημερινά, επιχειρώντας να αποτελέσουν ένα ανοιχτό αρχείο παρεμβάσεων.

ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποια η σχέση ανάμεσα στη χαρά και την πολιτική; Πότε η πολιτική προκαλεί χαρά; Και πότε η χαρά γίνεται πολιτική πράξη; Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει υβριδικές φόρμες που πραγματεύονται αυτήν τη σχέση με στόχο η πολιτική (και η χαρά) να αναδυθεί σε μέρη όπου δεν την περιμένουμε! Ουτοπικές αφηγήσεις, επιθεώρηση, σάτιρα, πολιτική περφόρμανς, νέες προσεγγίσεις κινηματικών πρακτικών κτλ

ΑΝΑΞΙΑ
Μια ευκαιρία να παρουσιάσει κανείς προσωπικές συλλογές/σχέδια/πρότζεκτ που απέτυχαν, αναβλήθηκαν ή θεώρησε κάποια στιγμή ότι είναι ανάξια λόγου.

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
Συλλογικές «ιστορίες» ιδωμένες μέσα από προσωπική εμπλοκή. Στόχος να ανοίξουν και να συνδεθούν εκ νέου κρίσιμες και φθαρμένες έννοιες με το εδώ και τώρα της Ελλάδας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Τα τελευταία χρόνια στις παρυφές των πολιτικών και των κινηματικών δομών έχουν γίνει πλήθος εγχειρήματα: πλατείες, πάρκα, κτήρια έγιναν θέατρα κοινωνικών πειραμάτων. Συζητήσεις γύρω από το θέμα της συνέχειας με εισηγήσεις-μαρτυρίες από διάφορα κοινωνικά πειράματα με στόχο νέες πρακτικές προτάσεις.

ΑΝΑΨΥΧΗ
Χοροεσπερίδες, συναυλίες, διαγωνισμός ταλέντων, προβολές, αναψυκτήριο.

Advertisements